Zo regelde ik mijn stage in het buitenland

Stage Buitenland

Stage Buitenland Stage BuitenlandHet volgen van een leuke stage in het buitenland stond al langer op mijn t0-do lijstje. Toen ik begon met mijn opleiding hadden wij namelijk een kennismakingsdag en daar werd verteld dat dit mogelijk was. Er zijn natuurlijk heel veel plekken op de wereld waar jij uit kunt kiezen, maar ik had altijd al wel een voorkeur. Het is namelijk zo dat ik ervan houd om mensen te helpen die het niet zo goed hebben. In een ziekenhuis werkt dit heel erg anders en heb ik toch het idee dat ik minder gewaardeerd zou worden. Overigens is dit wel wat ik later wil gaan doen, maar dan ook liever niet in Nederland.

Mijn advies

Mijn stage in het buitenland was echt een hele ervaring. Ik was heel erg zenuwachtig voor ik hierheen ging en had geen idee wat ik kon verwachten. Gelukkig was ik heel erg goed voorbereid mede door Do4Africa. Dit is de organisatie die alles met mij samen hiervoor heeft geregeld. Hiervoor moest ik een profiel maken en daarna zijn zij mij gaan koppelen aan een project ter plekke. Dit was al na ongeveer een maand geregeld. Toch wil ik iedereen aanraden om op tijd te beginnen, want het hoeft niet altijd zo soepel te verlopen. Dat heeft alles te maken met jouw persoonlijke situatie en andere omstandigheden. Mocht jij ook graag deze kant op willen tijdens jouw studie of voor vrijwilligerswerk, dan raad ik jou dit bedrijf echt aan. Voor meer informatie kun jij altijd een kijkje nemen op hun website!